2015-2016 Eğitim ve Öğretim Yılı Açılış Mesajı

Öncelikle Dağlıca’da şehit düşen askerlerimize rahmet ve ailelerine ve milletimize baş sağlığı diliyorum. İçinden geçtiğimiz bu karanlık dönemlerin biran önce son bulmasını umut ediyorum.
Değerli Veliler, içinde bulunduğunuz, öğrencinizin kayıtlı olduğu bu okul, okul öncesi, ilkokul ve ortaokul kademelerinde üstün zeka ve üstün yetenekli öğrencilerin öğrenim gördüğü Türkiye’nin ilk ve tek okulu. Büyük fedakârlıklarla kurulmuş temelini sevgi, güven ve özveri üzerine inşa etmiş olan Okulumuz, hem kurulma aşamasında hem de sonrasında tüm zorluklara rağmen büyüyerek ve gelişerek yoluna devam ediyor.
Bu işe karar vermeden yapacağımız işin çok zor olduğunu biliyorduk çünkü şimdiye kadar üç kademede birden okullaşma süreci hiçbir kurum tarafından yapılmamış, gerçekleştirilmemişti. Önümüzde üstün zekalı ve üstün yeteneklilerle ilgili örnek alacağımız ulusal temelde, münferit çalışmaların dışında sürekli ve geleneği olan bir okullaşma hiç yoktu.
Bizler tüm zamanımızı dünyadaki örnekleri araştırarak, okuyarak, zaman zaman yerinde incelemeler yaparak geçirdik ve geçirmeye de devam ediyoruz. Üstün zekalı ve yetenekli çocuklar için açılan okullara sahip ülkelerin, akademik çalışmaları nelerdir? Nasıl bir eğitim programı izliyorlar? Psikolojik ve sosyolojik temelleri nelerdir?vb. konularda bir çok araştırmalar yaptık. Bu araştırmalarımızın sonuçlarını Ülkemize ve Milli Eğitim Sistemimizin ilkelerine uygunluklarını denetleyerek ve geliştirerek okulumuzda uygulamaya koyduk. Okulumuzda geçen yıllarda otuza yakın farklı atölye uygulandı. Üniversitelerle çalışmaya başladık ve çocuklarımız üniversitelerde eğitim almaya başladı. ODTÜ, BİLKENT, TÜRK HAVA KURUMU, ANKARA ÇOCUK ÜNİVERSİTESİ gibi. Öğretmen eğitimini her şeyin üzerinde tuttuk. Geçtiğimiz yıl öğretmenlerimiz eğitim yılı süresince her hafta Cumartesi günleri üstün zekalı ve yetenekli çocuklarla ilgili eğitimlere katıldılar. Sanat ve kültür çalışmalarını çok önemsedik. Hem okulumuzda hem de dış sahada sürekli etkinlikler düzenledik ve etkinliklere katıldık. Müzik eğitiminde her öğrencinin en az başlangıç düzeyinde piyano eğitimi almasını sağladık ve bu yıl da devam edecek çalışmalar hazırladık. Sporsuz olmaz dedik, atletizm ve taekwondo derslerini zorunlu ders gibi her sınıflarda uygulamaya koyduk.
Ülkemizin eğitim sisteminde sınavların önemli olduğunu düşünerek bu tür çalışmaları başarıyla yürüttük ve bazı yayınevlerinin sınavlarına toplu katılım sağlayarak Türkiye birincileri, ikincileri, üçüncüleri çıkartarak rekorlara imza attık. Sanatta bir çok ulusal yarışmaya katıldık ve dereceyle döndük. Ulusal bazda düzenlenen projelere katıldık başarılar elde ettik. Matematik ve fen alanında yürüttüğümüz projeler ve akademik çalışmalarda başarılar çok ciddi başarılar sağladık.
Yabancı dili çok önemsedik. İngilizce’yi anaokulundan itibaren, Rusça’yı 2’inci sınıftan itibaren ve Almanca’yı 5’inci sınıftan itibaren tüm öğrencilerimize zorunlu ders olarak koyduk. Öğrencilerimizin daha iyi yetişmesi, için rol model oluşturacak bilim adamı, yazar, müzisyen, ressam ve birçok kişiyi kurumumuza davet ettik.
Okulumuz ve ülkemiz için bu alanda en önemli çalışmalarından birisi de Dünya Üstün Zekalı ve Üstün Yetenekli Çocuklar Konseyine Türkiye’den Üyeliği kabul edilen ilk okul olmaktır. Bu konuda tüm okulumuzun, öğrenci ve velilerimizin gururlanmaya hakkı olduğunu düşünüyorum.
Ülkemizin, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk Devleti olan Türkiye Cumhuriyetine karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getiren çocuklarımızı yetiştirmek için sağlam bir temel attık.
Biz eğitimciler, tüm insanlığı ilgilendiren konularda objektif, sağlıklı düşünebilen, bireysel menfaatten arınmış, bencil olmayan, ekolojik çevreye duyarlı, sosyal çevresine karşı sorumlu, kendi dilini çok iyi kullanan, en az iki dil bilen, sosyal, bilinçsel, psikolojik ve ekonomik olarak bağımsız, ülkesinin çıkarlarını savunabilen, üretken, yaratıcı, ülkemizi ve dünyayı yakından ilgilendiren güncel ve temel sorunlara çözüm üreten dünya insanı yetiştirmeye devam edeceğiz.
Bu vesileyle, 2015-2016 Eğitim ve Öğretim yılının çocuklarımıza, siz değerli velilerimize, eğitimci arkadaşlarımıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.
Tekraren ve bir kez daha Dağlıca’da ülkemizi korumak için ve ülkemizi yüceltmek için görev yaparken Şehit düşenlere Rahmet, Ailelerine ve Milletimize Başsağlığı diliyor, acılarımızın son bulmasını ülkemiz insanlarının kardeşçe, dil, din, ırk, cinsiyet, mezhep ayırmadan barış içinde yaşamasını temenni ediyorum.
Saygılarımla.
Erdal KİZİROĞLU
Türkiye Üstün Zekalılar ve Üstün Yetenekliler E.K.S Vakıf Okulları
Kurucu ve Yönetim Kurulu Başkanı.
YAZININ PDF FORMATI İÇİN TIKLAYIN