Üniversite Eğitimleri

TÜZYEKSAV/Özel Liderler  Okulları farklı disiplin alanlarında, farklı üniversite ve kurumlarla gerçekleştirdiği işbirlikleri ile eğitim öğretim faaliyetlerini okul duvarlarının ötesine taşımış; ülkemizde daha önce hiçbir kurumun gerçekleştirmediği yenilikçi uygulamaları gerçekleştirerek öğrencilerinin üniversite ortamlarında eğitim uygulamalarından yararlanmalarına imkân sağlamıştır.

ANKARA ÜNİVERSİTESİ DİL ve TARİH COĞRAFYA FAKÜLTESİ TİYATRO BÖLÜMÜ

Üstün Yetenekli” çocukların, bilimsel düşünce ve davranışlarla estetik değerleri birleştiren, üreten, problem çözen ve Cumhuriyetimizin değerlerine sahip çıkan bireyler olarak yetişmelerini sağlamak amacıyla TÜZYEKSAV/Özel Liderler Okulları’nın Ankara Üniversitesi Çocuk Bilim Merkezi (Çocuk Üniversitesi) Koordinatörlüğü bünyesinde yer alan programlar doğrultusunda desteklenmesi amacıyla işbirliği yapılmaktadır.

Bu kapsamda Ankara Üniversitesi Çocuk Bilim Merkezi (Çocuk Üniversitesi) Koordinatörlüğü tarafından gerçekleştirilen programlara öğrencilerimiz bir takvim çerçevesinde katılmakta ve üniversite ortamında eğitimler almaktadırlar.

 

ODTÜ FELSEFE BÖLÜMÜ İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Felsefe Bölümü ve TÜZYEKSAV/Özel Liderler Okulları arasında imzalanan protokolle ilkokul ve ortaokula devam eden öğrencilerimiz, bilimsel düşünce ile estetik değerleri birleştiren, üreten, problem çözen bireyler olmalarına en büyük katkıyı yapacağı düşünülen felsefe konusundaki etkinliklere katılma imkânına kavuşmuşlardır.

Bu etkinlikler kapsamında 6. Sınıflardan başlamak üzere tüm ortaokul öğrencilerimiz 4’er hafta süreyle her hafta 2 saat süreli etkinliklere katılmaktadırlar. Bu etkinlikler sırasında, felsefenin tartışma konuları öğrencilerin dikkatine sunulmaktadır. Bu kapsamda;

  • Yani nasıl yaşamak gerekir? Ahlakın kaynağı nedir?
  • Gerçeklik nedir ve neler gerçek olarak nitelendirilebilir? Gerçek olan şeylerin doğası nedir?
  • Bazı şeyler algımızdan bağımsız olarak var olabilir mi? Zaman ve mekânın doğası nedir? Düşünme ve düşüncenin doğası nedir? Birey olmak ne demektir?
  • Güzel nedir? Güzel şeylerin farkı nedir? Sanatnedir? (“L.N. Tolstoy – Sanat Nedir?” adlı kitap)
  • Estetik görece midir? Belirli sınırları var mıdır?
  • Varlık, zaman ve mekân arasında ne tür bir bağ vardır? Esasen bu kavramlar arasında herhangi bir bağ var mıdır?, konu ve tartışmaları bulunmaktadır.

BİLKENT ÜNİVERSİTESİ MÜZİK VE SAHNE SANATLARI FAKÜLTESİ EĞİTİM KONSERLERİ

Türkiye’de İlk kez Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Müzik Bölümü işbirliği ile okulumuz tarafından başlatılan ve daha sonra Devlet Opera ve Balesi Sanatçılarıyla devam eden eğitim konserleri uygulaması  devam etmektedir.

Öğrenciler gruplar halinde konser provalarına katılabilmektedir. Böylece okulumuz öğrencileri; bir orkestra gibi uyumlu olmayı ve orkestralardaki disiplinli çalışma anlayışını birebir yaşayarak görmekte, orkestranın uyum ve birlik ruhunu hissedebilmektedir.